Без изненади продължават срещите от турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" за мъже в Монте Карло  с награден фонд 2 646 495 евро. Във втория кръг се включиха и фаворитите.

Първи на корта излезе поставеният под №3 Рафаел Надал. За 62 минути той се справи  с Маринко Матошевич (Австралия) с 6:1, 6:2. В следващия кръг испанецът ще се изправи срещу 16-ия в схемата Филип Колшрайбер (Германия).

Победата беше под № 43 за Надал в Монте Карло, като той  има осем поредни трофея от турнира.

Олимпийският шампион и номер 2 в схемата Анди Мъри (Великобритания)  победи лесно Едуар Роже-Васлен (Франция) с 6:1, 6:4 за 73 минути.  В третия кръг Мъри ще играе с № 13 Станислас Вавринка (Швейцария), който победи с 6:1, 6:1 Алберт Монтанес (Испания).

Единствено водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович (Сърбия) срещна сериозна съпротива от Михаил Южни (Русия). След повече от два часа игра той успя да се наложи с 4:6, 6:1, 6:4. Джокович показа класата си в третия решителен сет, когато при 4:4 успя да направи пробив и при свой сервис стигна до крайния успех.

Сърбинът играе с травма на десния глезен, която получи на мача със Сам Куери за купа "Дейвис". "Днес беше голям тест за мен. Глезенът ми оцеля, аз съм в следващия кръг. Това е, което има значение. Знам, че играта ми е все още не е на обичайното ниво, имах много възходи и падения в мача. Физически, мисля, че съм вложил двойни усилия, отколкото обикновено, защото все още не се чувстват комфортно", заяви Джокович след мача.

В третия кръг съперник на Джокович ще бъде № 14 Хуан Монако (Аржентина), който победи Ернестс Гулбис (Латвия)  с 6:0, 3:6, 6:3.

В други срещи от втория кръг 12-ият в схемата Милош Раонич допусна поражение с 3:6, 6:1, 6:7(3) срещу Ярко Ниймиен. Номер 9 Марин Чилич престоя на корта 75 минути при успеха с 6:2, 6:3 срещу Кевин Андресън. Поставеният под номер 4 в схемата Томаш Бердих отстрани Марсел Гранойерс със 7:5, 6:4 след час и 43 минути игра. От турнира отпадна номер 10 в схемата Николас Алмагро (Испания), който загуби с 4:6, 2:6 за 72 минути от Юрген Мелцер (Австрия).

Днес Григор Димитров излиза в осминафинален мач срещу Флориан Майер около 13-13.30 ч. българско време.