Тотнъм успя да спечели важни три точки след 3:2 над Суонси в мач от Висшата ли га на Англия. Победата дойде в много важен момент след дтете тежки поражения с по 0:2 от Фиорентина в Лига Европа и от Челси на финала за Купата на Лигата в Англия.

Мачът започна добре за шпорите. Насер Шадли откри резултата след седем минути игра, отбелязвайки десетия си гол от началото на сезона. Ки Сун-юен обаче възстанови равенството в 19-ата минута.

След почивката Тотнъм материализира превъзходството си с два гола. Първо Райън Мейсън върна аванса на домакините с първия си гол за сезона в 51-ата минута. Той опъна мрежата на Фабиански с диагонален удар покрай шпагата на Нийл Тейлър. Само девет минути по-късно Андрос Таунзенд направи резултата 3:1 и сякаш обезсмисли последните минути на срещата.

Все пак бившият играч на Тотнъм Гилфи Сигурдсон върна Суонзи в мача с гол в 89-ата минута, но това бе всичко, до което "лебедите" успяха да стигнат в този мач.

Двубоят в английската столица бе помрачен от припадъка на нападателя на гостите Бафетимби Гомис още в осмата минута на срещата. Все пак френският национал дойде в съзнание, още докато бе изкарван от терена на носилка.

С трите точки Тотнъм продължава да не изпуска от поглед останалите отбори в битката за топ 4, събирайки 47 точки, с които изостава само на четири от Манчестър Юнайтед, но има и мач по-малко от всички свои преки конкуренти. Суонзи пък се отдалечава от местата, даващи право на участие в евротурнирите, след като е девети с 40 точки в актива си.