Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов се опълчи на полската телевизия Polsat Sport, която държи правата за излъчване на Мондиал 2014, който се провежда в Полша.

В страната домакин на световното първенство има сериозен проблем с излъчването на живо на двубоите от шампионата на планетата и феновете на волейбола в Полша са бесни, защото не могат да гледат Мондиал 2014.

Телевизията Polsat Sport се явява и генерален спонсор на Световното и е инвестирала сериозна сума в първенството и затова повечето от двубоите се излъчват кодирани, като могат да бъдат гледани само ако феновете си платят допълнително за това.
Селекционерът на България, който преди години игра за местния Ястржебски Венгел и е изключително популярен в Полша отказа да даде безплатно интервю за Polsat Sport.

"Ако се вземат пари от хора за възможността да гледат мачовете, тогава аз няма да ви рекламирам безплатно", лаконичен бе Пламен Константинов, който получи голяма подкрепа от полските фенове за твърдото си решение спрямо Polsat Sport.