Във втората си контрола от зимната подготовка отборът на Беласица срази третодивизионния Пирин 2001 на Ивайло Андонов с 4:0 (2:0). В 23-та минута Георги Даскалов нахлу отляво, подаде на Кабранов и младежкият национал заби топката зад Ганев за 1:0.

В 32-та минута бразилецът Жуниван се оказа най-съобразителен при поредното меле пред вратата на Пирин и покачи на 2:0.

През втората част на срещата наставникът на Беласица Горан Шукрия пусна нов отбор на терена. В 58-та минута Червенков се възползва от неудачна намеса на вратаря на гостите и направи класическото 3:0.

В 70-та минута дошлият на проби Георги Николов след центриране отдясно оформи
крайното 4:0. В този момент на терена влезе влезе играещият треньор и собственик на Пирин 2001 Ивайло Андонов.

Той се опита да сложи някакъв ред в играта на терена, но това не стана. Петричките футболисти доминираха изцяло и истински късмет бе, че техният вратар не извади отново коженото кълбо от мрежата.

В тази контрола Горан Шукрия даде почивка на петима от асовете - Георги Петров, Благой Наков, Христо Господинов, Петьо Динков и бразилеца Дубала. Заради контузия пък участие не взе титулярният вратар Ангел Манолов.

Следващата контрола на Беласица - трета поред, ще бъде в сряда отново на стадиона в Марикостиново от 14.30 часа срещу втородивизионния Пирин Гоце Делчев.

В момента тече уговорка за изиграване на още една контрола с тима на Локомотив Пловдив, за да може веднага след нея старши треньорът на Беласица да определи 24-те футболисти, с които ще
пътува за турския курорт Анталия.