Тежки наказания грозят Литекс и Моци след шампионатната среща между ловчанлии и Лудогорец, която завърши при 1:0 в полза на оранжевите. Не е изключено санкция да отнесе и главният рефер Георги Йорданов, който допусна доста грешки в хода на мача.

Санкцията за Литекс може да е с лишаване от домакинство или игра пред празни трибуни за няколко срещи, заради бомбичката, която техни фенове хвърлиха на терена малко след победния гол на Асприля. Тя гръмна точно до защитника на разградчани Александър Барт, на когото бе оказана и лекарска помощ.

Козмин Моци пък би трябвало да бъде санкциониран не само за червения си картон, но и за средните пръсти, които показа на феновете на домакините.

Относно издънките на рефера Георги Йорданов - те бяха в значителения брой неточности при показването и непоказването на картони. Съдията сбърка при първия жълт картон на Моци, който не съществуваше, но впоследствие се оказа фатален за защитника. Реферът направи гаф и при показване на жълт картон на Милчо Ангелов за сметка на Антон Недялков, който пък вече имаше картон.

Отделно Йорданов спести поне четири-пет нарисувани жълти картони на футболисти и от двата отбора, а на Безяк дори можеше да вдигне директен червен картон за груб фаул срещу Асприля.