Ботев (Пд) ще пробва да реши крайния изход от мачовете с Локомотив (Сф)  за Купата в първия мач.. „Жълто-черните" ще гонят  убедителна победа над своите съперници, за да направят реванша в София протоколен.

Треньорът на канарчетата Станимир Стоилов ще заложи на подчертано атакуващ състав, като двамата изнесени нападатели Ферибори Доре и Юнес Хамза ще бъдат подпомагани по крилата от Вандер Виейра и Куртеан.

Очаква се Мариан Огнянов отново да бъде резерва. При това положение в средата на терена ще действат Иршак u Анисе. Бившият футболист на ЦСКА и Черноморец ще изпълнява ролята на плеймейкър. В състава на домакините се връща излекувалият се от травмата си Веселин Минев.

Възпитаниците на Мъри ще търсят ранен гол. Те обаче ще трябва да бъдат внимателни и в защитата, за да запазят вратата си суха. Вчера на последната тренировка канарчетата разиграваха различни тактически ходове, с които да матират съперника.

Вероятни състави:

Ботев (Пловдив): Стаховяк, Й. Христов, Лукин, Спрокел, В. Минев, Вандер, Иршак, Куртеан, Лукин, Доре, Хамза

Локо (София): Митрев, Елтон, Ранджелович, Бранеков, Хаджиев, Том, Иво Иванов, Раул, Маркиньос, Трифонов, Д. Илиев

Другият полуфинал противопоставя Лудогорец и Локомотив (Пд). "Смърфовете" са с много проблеми преди този двубой, като вчера бяха напуснати и от гръцкия си кондиционен треньор.

Треньорът на домакините Стойчо Стоев пък ще остави на пейката звездата си Върджил Мисиджан. Холандецът се е оплакал от пренапрежение в мускулите. Вместо него по крилото ще започне Дани Абало.

Вероятни състави:

Лудогорец: Вл. Стоянов, Кайсара, Терзиев, Моци, минев, Ешпиньо, Златински, Александров, марселиньо, Абало, Безяк;

Локо (Пд): Акалски, Диего, Грънчов, Тунчев, Тодоров, Намуши, Н'диайе, гади, Белаид, Делев, Камбуров