Георги Илиев отговори на редица въпроси на фенове и слушатели на "Дарик радио" в предаването "Морски гонг". Полузащитникът разкри, че договорът му с китайския Шъдзяджуан изтича след 20 дни.

„В един момент естествено, че ще се върна в клуба, в който съм израснал като футболист и където съм се изградил не само като футболист, но и като личност. Дали това ще стане сега, зимата или  лятото.... един Господ знае", каза Илиев.

На въпроса дали има сериозни индикации от страна на китайския му клуб за подновяване на договора му, той отвърна: „Хората там ми направиха едно страхотно изпращане. Може би няма да се върна, но никой не знае как ще се развият нещата утре, другата седмица, или след месец".

„Представянето на националния отбор е лицето на българския футбол. Една от причините да не съм в националния отбор е може би, че аз не съм типа футболист, който е нужен на селекционера. Не говоря за сега, а за преди 5-6месеца, когато бях във форма. Но това няма значение. Важното е националния отбор да се представя добре. Няма как да се обидя, обиждат се малките деца. Ние сме мъже и си казваме истините в очите", каза Илиев.

„Има няколко мача, които винаги ще помня. Единият е мач с националния срещу Исландия, там вкарах първия си гол за националния. Следващият мач, който винаги ще помня е срещу Щутгарт с Черно море и следващият мач с Болтън, когато бях с Локо Пд. Тези мачове не защото съм вкарал голове в тях, но винаги ще ги помня".

„Няма разлика между тренировките тук и в Китай, защото треньор в Китай ми е Ясен Петров. Иначе всеки отбор си има различни методики. В Китай има голямо текучество на треньори и играчи. Рядко един треньор се задържа толкова време като Петров".

„Мога да кажа, че в нашия отбор си имаме възстановителен център, сауни, басейни...за възстановяването са чудесни нещата. Тук в България може би отстъпваме по този показател".

„Не знам дали има политически чадър над големите тимове в Китай, но има съдийски такъв", добави Илиев.

„Следя всичко, което се случва в Черно море, откакто съм тук. На почти всички домакински мачове присъствам, изпуснал съм само 2-3. Не обичам да давам прогнози, но мисля, че има потенциал в отбора и те го показват с двете Купи, както и мача с Лудогорец. Убеден съм, че имат сили за топ 3", каза още Илиев.