Шампионът от миналогодишния US Open - Марин Чилич си тръгна безславно от турнира в Барселона, след като отстъпи с 0-2 сета - 4:6, 4:6 пред Виктор Бургос още във втория кръг на надпреварата.

Хърватинът явно все още не може да навлезе в приличен игрови ритъм след мъчителната контузия в рамото, което се отрази в едва 42% спечелени точки след втори сервис и цели четири допуснати пробива срещу световния №53.

Чилич успя да удари първи подаването за съперника от Доминиканската република за 3-1 в откриващия сет, който обаче веднага отвърна с рибрейк, а пробива на нула за 5-4 му позволи да поведе в резултата. Реално, Естрея Бургос взе последните три гейма в сета на нула и наниза серия от 12 поредни точки.

Шампионът от US Open изостана с 0-40 на свой сервис и Естрея Бургос проби за 2-1, след което сценарият от първия сет се повтори, като този път дойде ред на Чилич да направи моментален рибрейк. Доминиканецът отново проби в деветия гейм и приключи мача с гейм на нула на свой сервис за 80 минути. Естрея Бургос очаква победителя от двубоя между Хуан Монако и Мартин Клижан.

А Чилич отново е с отрицателен актив от две победи и три загуби през 2015-а. По време на Мастърса в Монте Карло хърватинът заяви, че очевидно ще се нуждае от време, за да си върне формата, но най-важното е, че се чувства възстановен физически от контузията в рамото.