Един от треньорите на Владимир Кличко - Джеймс Али Башър, определено се притеснява от предстоящия мач с Кубрат Пулев. Башър води подготовката на украинеца като помощник на Джонатан Бенкс, като двамата работят заедно, откакто главният треньор на Кличко - Еманюел Стюърд, почина. Според Башър Пулев определено е опасен и може да изненада Кличко.

- Следващият съперник на Кличко е Кубрат Пулев. Какво мислите за българина?
- Много интересен мач, защото Пулев е уникален боксьор. Той не се страхува от Владимир. Очаквам да бъде сравнително равностоен мач. Мисля, че Владимир ще спечели, но ще бъде труден мач.

- Пулев има много добър ляв удар, има добра кариера като аматьор.
- Има много добри удари. Както казах - той е добър боксьор. Уважаваме този факт. Ще дадем всичко от себе си, за да намерим начин да го бием.

- За първи път говорите така за съперник на Кличко. Дори за Поветкин не говорехте така.
- Трябва да сте наясно - този спорт не се казва удряне, а бокс. Пулев е човек, който може да разчита на това да бие по точки и по този начин да стигне до титлата. Определено този мач ще бъде труден.

- Т.е., българинът е опасен.
- Да, определено го смятам за такъв. По-добре да внимаваме, отколкото да го подценим. Той има дух, а психически просто не се страхува от Кличко. Пулев наистина вярва, че той може да бие шампиона. Точно заради такива хора ние - хората около шампиона - трябва да се притесняваме. Аз съм нервен преди този мач. Със сигурност няма да е разходка в парка.

- Винаги съм вярвал, че Пулев е достоен опонент за Кличко - за Владимир по-скоро, а не за Виталий.
- Говорих с Владимир преди 2 години точно за Пулев. Сега излизаме срещу него. Но аз приветствам този мач, защото в него ще видят колко добър боксьор е Владимир Кличко. Той не винаги е атрактивен за гледане, но си върши работата. Хората го критикуват заради това, че държи съперниците си. Понякога той е виновен за това, друг път опонентите му са виновни, защото позволяват да ги държи. Не можеш да държиш някого, ако той не се постави в позиция, за да го правиш. Не винаги е красиво, но той прави това, което му помага да спечели мача.

- Бившите шампиони - Тайсън, Холифийлд, Ридик Боу, Ленъкс Люис - те бяха по-атрактивни, търсеха нокаут. Докато при Владимир като че ли не е така.
- Казвал съм и преди, че съм треньор, но освен това съм и приятел на Владимир. Искам да видя той да удря повече, да се отвори. Но не знаем какво ще стане, ако го направи. Еманюел Стюърд го научи да се боксира така, че да не допуска загубите, които имаше преди. Няма как да виним Кличко, че прави това, на което е научен от един от най-големите треньори. Еманюел първо мислеше за защитата, за сигурността. Той искаше Владимир да се отвори, да търси атака.