Цветан Генков ще играе като преотстъпен в Локомотив (Сф) през цялата 2010 г, твърди "7 дни спорт". Договорът между Динамо (Москва) и Железничарите е с давност от този декември до декември догодина.

По този начин руснаците дадоха ясно да се разбере, че не смятат да разчитат на Генков през следващия сезон. Нападателят подписа четиригодишен контракт с Динамо през лятото на 2007, след като стана голмайстор на "А" група именно с екипа на Локо (Сф). В момента той тренира по специална програма в Надежда, тъй като все още се възстановява от контузия в глезена.

Травмите бяха и основната причина стрелецът да не успее да се наложи в московския клуб. Апетити към него имаше и от страна на Литекс и Левски, но голаджията предпочете да се завърне на Надежда.

Генков е гласен за заместник на машината за голове на Локо Мартин Камбуров. Към голмайстора на миналото първенство има интерес от няколко български отбора, сред които ЦСКА, Левски и Черноморец.

Оферта за Камбуров до този момент обаче е постъпила само от чуждестранен тим. От Надежда не пожелаха да разкрият името на отбора, но уточниха, че до няколко дни ще вземат решение по трансфера.

"Няма да продаваме Камбуров на друг български клуб", категорични бяха от Локомотив.