Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов сравни своя отбор с... Исус Христос! Според бившия футболист, реферът Вихрен Манев, явно в ролята на Пилат и Каиафа, е ощетил брутално „оранжевите".

„Днес загубихме две точки. На Разпети петък ни разпънаха на кръста на футболна България. За случилото са във Варна мога да кажа само две неща - поздрави за Черно море, но не и за съдийската бригада. , която си изпълни поставените задачи", заяви Стоилов.

„Две стопроцентови дузпи за нас бяха подминати, спря се и обещаваща атака на Ваюши с измислена засада. Резултатът можеше да е 3:0 още на полувремето и мачът свършваше", косеше се още мениджърът на ловчанлии.

„При гола на Черно море, Берберович игра чиста за топката, нямаше фаул. Титлата не ни е цел, мъчим се, искаме да играем футбол. Защо някой се притеснява от Литекс", изхвърли се Стоилов, който индиректно обвини за съдийството конкурентите на „оражевите" в шампионата - Лудогорец.

„Вижте кой е заинтересован Литекс да не печели точки и сами ще си отговорите. Ние не се притесняваме, играем футбол. Задължително ще подадем жалба срещу Манев. Мисля, е направихме най-силния си мач досега и умишлено бяхме ощетени, за да не вземем трите точки", отсече Стойчо.

Напомняме, само преди няколко дни, когато Литекс би Левски с 2:1 на „Герена", Стоилов коментира така двете спорни положения при головете на неговия тим: „Веднъж и на нас да ни помогнат реферите"...