Основната емблема на страната ни на завършилото Европейско първенство по футбол за юноши до 17 години - Стилиян Петров коментира финала на надпреварата, както и организацията на форума.

Стенли изрази задоволството си от първенството, но не и от играта на нашите момчета.

„Франция показа как трябва да се работи с млади футболисти, на които не им липсва нищо да направят тази голяма крачка към професионалния футбол. Невероятна тактическа дисциплина, скорост, усещане да играеш с топката, заслужено победиха".

„Разликата с нашия отбор е голяма, но всички го знаехме, просто си сверихме часовниците и видяхме, че сме доста далеч сме. Дано всички млади футболисти да са гледали този финал и са си направили изводите, както и ръководните фактори и всички ние".

„Мисля, че всички, които бяха около организацията, феновете, всички играха важна роля България да се представи на едно достойно ниво. Сега - трябва да развием тези млади футболисти и някой ден да се радваме на такъв успех".

„Младите футболисти трябва да си следват мечтите, но те няма да се сбъднат без работа, труд и лишения. Дано след този мач да са си направили изводите".

Стенли смята, че България има шанс да получи и по-голям форум, на който да бъде домакин.

„Не се изненадах, че има толкова много хора. Ние сме футболна нация, това е голям турнир, всички показаха, че искат да гледат такива събития. И БФС, и България като страна трябва да се опита да бъде домакин на още такива събития. Шансовете за това са големи. Мисля, че вече се обсъждат такива варианти, дано получим по-голям форум. Показахме че организацията може да е безупречна", добави Петров.