Капитанът на Милан Паоло Малдини ще изиграе своя мач номер 600 в Серия "А" в дербито с Интер днес. До последно болки в колената измъчваха 39-годишния защитник и той бе под въпрос за срещата от 28-ия кръг.

"В момента всичко е наред, но не знам, докога ще успея да бъда на ниво. Това със сигурност няма да бъде последното ми дерби", заяви бранителят пред "Ла Стампа". Малдини изигра едва 16 срещи от първенството този сезон заради проблеми в колената.

Символичните домакини от Интер посрещат съперниците си на върха на класирането с преднина от 16 т. пред втория Рома. Победната им серия от 17 поредни успеха, която бе прекъсната от Удинезе (1:1), бе подновена миналия кръг с победа при гостуването на Ливорно.

През седмицата обаче "нерадзурите" отпаднаха от Шампионската лига. Милан пък влиза в срещата след 15 мача без загуба в първенството. Въпреки че стартираха сезона с наказание от 8 точки, "росонерите" са само на 3 точки от местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

Наставникът на Милан Карло Анчелоти няма да може да разчита на контузените Костакурта, Кафу, Каладзе, Неста и Сержиньо, както и на наказания Марко Бориело. В състава обаче се завръщат възстановените Малдини и Индзаги. Колегата му Роберто Манчини пък ще трябва да се справи без отсъстващите Виейра, Камбиасо и  Бурдисо, които са с травми, а Майкон изтърпява наказание.

Срещата ще бъде първа от 14 години насам, която няма да се играе на изкуствено осветление. Интересът на зрителите ще бъде прикован и от участието на новото попълнение на Милан Роналдо, който ще се изправи срещу бившите си съотборници за пръв път след трансфера си от Реал (Мадрид) през зимата.

Вероятни състави:

Интер: Жулио Сезар, Бурдисо, Кордоба, Матераци, Максуел, Дзанети, Дакур, Станкович, Фиго, Крус, Ибрахимович
Конузени: Виейра, Камбиасо, Бурдисо
Наказан: Майкон

Милан: Дида, Одо, Бонера, Малдини, Янкуловски, Гатузо, Пирло, Амброзини, Зеедорф, Кака, Роналдо
Контузени: Костакурта, Кафу, Каладзе, Неста, Сержиньо
Наказан: Бориело

Баланс: 72 мача, 23 победи за Интер, 27 равни, 22 победи за Милан, г.р. 97-99

Днес, 16.00 ч.
Милано, "Джузепе Меаца"
Съдия: Никола Ризоли