Бившият старши треньор на Левски Станимир Стоилов ще приеме в четвъртък поканата на Гриша Ганчев да води Литекс, съобщи Гонг.

Още на 13 май "Топспорт" единствен съобщи, че Мъри е вариант за наставник на "оранжевите".

Почетният президент на тима от Ловеч и Стоилов ще се срещнат за последни разговори, след които официално Литекс ще назначи новия старши треньор.

В момента Стоилов е в родния си град Хасково и единственото, което сподели е, че предстоят поредните му разговори с Ганчев.

Според близки на хасковлията той не е успял да си уреди работа в чужбина, каквото бе неговото желание. Същите източници твърдят, че офертата от страна на Гриша Ганчев била такава, че било невъзможно да се откаже.

Една от причините заради, които се е забавило подписването на договор е и отвличането на президента на клуба Ангел Бончев. За Стоилов не било нужно да му се поставя задача за спечелването на титлата и Купата на България, защото той отивал в Ловеч с тези познати му от Левски цели.

След подписването на договора, който ще е за две години, Стоилов ще започне работа по нужната селекция, а на 23 юни ще изведе Литекс на първа тренировка.