След категоричната победа с 3:0 на националния отбор над тима на Люксембург мениджърът Лъчезар Танев даде менинето си за срещата като коментира и загубата от Холандия.

"В Холандия не се случи нищо невероятно. Доста по-странно щеше да бъде за футболния свят, ако не бяхме загубили. Рано е да се правят изводи от завръщането на Димитър Пенев на треньорския пост, защото това са едва два мача. На мене ми направи лошо впечатление всичко това, което се изнесе за отношенията между играчите по медиите. Тези отношения във всеки сериозен и голям отбор трябва да си останат в съблекалнята", заяви Танев. 

"Не съм съгласен да се отворя отново изтърканата тема за мениджърски интереси. Много ни надценяват нас, мениджърите. Ние сме нормални, средни, частни бизнесмени. По-добре е да се види какво е влиянието на клубовете, защото те наистина имат своите механизми. И да се прецени кои клубове имат интерес и могат да манипулират националния състав. Пък и като познавам Емил Данчев, едва ли човек като него би се занимавал с такива неща. Можем да се класираме на Европейското първенство, но е задължително да спечелим у дома срещу Румъния" завърши мениджърът .

"Смятам, че скандалът в съблекалнята след мача с Холандия вече е отшумяла тема, а тази за мениджърските интереси при определянето на отбора вече не е
актуална. Пък и нашият футбол разполага с ограничен кръг играчи, на които може да се заложи. Познавам Димитър Пенев от много години, работили сме заедно и смятам, че той винаги се доверява на своето виждане за играта", заяви след двубоя Емил Данчев.

"Хареса ми играта на Велизар Димитров и Ивелин Попов. Още имаме шансове,
така че трябва да се борим. Димитър Пенев е доказан специалист, според мене сам си взима решенията. В България не се сещам за такъв капацитет, който да му дава съвети и те да са правилни", каза членът на Изпълкома на БФс Стефан Орманджиев.