Старши треньорът на Хамбургер Хууб Стевенс очаква тежко гостуване на българския Литекс в първия мач от първия кръг на турнира за Купата на УЕФА. Германците пристигат днес в Ловеч, а двубоят е във вторник от 19.00 часа българско време на градския стадион в града.

"Литекс е много организиран отбор и със сигурност е по-силен от последния ни съперник в надпреварата Хонвед", заяви Стевенс.

Хамбургер имаше доста проблеми при гостуването в Будапеща, но се измъкна с нулево равенство, след което спечели с 4:0 на реванша, за да продължи напред. Холандският спец беше недоволен от липсата на желание и борбеност, както и недисциплинираността и пропуските в завършващата фаза при загубата от Айнтрахт като гост за първенство с 1:2 в събота.

"Този мач вече е забравен. Сега важен е двубоят в Ловеч", коментира Стевенс.

Футболистите на Хамбургер се надяват в Ловеч за заличат лошите впечатления от последните три кръга в Бундеслигата, в които отборът спечели само една точка.

"След поражението от Айнтрахт не ни остава нищо друго, освен да се докажем на европейската сцена", смята бранителят Бащиан Райнхард.

"Добре, е че този мач идва толкова скоро след двубоя във Франкфурт и срещу Литекс получаваме бърза възможност да поправим разочарованието", пък коментира халфът Давид Яролим.

Вероятен състав на Хамбургер: Рост, Демел, Райнхард, Матайсен, Атуба, Яролим, Де Йонг, Троховски, Ван дер Ваарт, Олич, Зидан