"Надявам се да продължа да работя в посока на завръщането на Левски на мястото, на което винаги и което заслужава да бъде в българския спорт и в България", заяви изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков, който бе удостоен със званието "Почетен гражданин на София" по случай 100-годишнината на клуба.

"За да се върне Левски на мястото, на което трябва да бъде са необходими много неща", призна Баждеков.

"Най-вече е необходима вяра в Левски, в клуба и в синята идея", посочи той. "От друга страна, всички които в момента защитават цветовете на Левски трябва да осъзнаят и да разберат какво означава да представляваш този велик клуб в обществото, така че да си достоен на патрона на "сините" Георги Аспарухов и онова, което Гунди представлява в паметта и съзнанието на левскарите", добави той.

"Надявам се труда, който полагаме, да доведе до желаните резултати. Това е свързано с необходимостта всеки да си върши работа на своето място", каза още изпълнителният директор на Левски.

На въпрос на БГНЕС какво е положението със Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" и дали секторът ще бъде зазимен навреме, Баждеков отвърна, че всички необходими дейности се извършват.

"В момента се изготвят следващите процедури по продължаване на грубия строеж. Ще има известно зазимяване на обекта, тъй като част от изолацията няма да може да бъде поставена. Специалистите работят и мислят в тази посока и дано ни стигне времето, за да изпълним всички планирани неща до края на годината", изрази надежди той.

Проблем със заплатите в Левски никога не е имало и за съжаление сега се случи, което доведе до преекспониране на проблема, коментира Константин Баждеков.

"Наистина има известни забавяния и затруднения. Имаше забавяне с една заплата, но както се ангажира г-н Батков, тя беше платена. Футболистите трябва да мислят повече за представянето си и как да оправдават това, което получават с играта си. Колкото и да ни е трудно, ние като ръководство се опитваме да запазим авторитета на клуба в обществото", заключи той.