Левски спести сили и въпреки това победи Марек с 3:1 преди битката срещу Лудогорец за Купата през седмицата. „Сините" излязоха с експериментален състав, съставен от юноши и резерви, но се справиха с дупничани без да се напрягат особено.

Така столичани запазват лидерската си позиция във втората седмица, докато бъдещето за Марек, 5 кръга преди края на първенството, изглежда безнадеждно.

Дупничани изостават на цели 6 точки зад Локомотив (Пд), а шансовете им за спасение се топят все повече и повече.

Иначе двубоят на „Бончук" няма да се запомни с почти нищо, освен, може би, с добрата игра на близнаците Цоневи.

Марек започна надъхано, но постепенно Левски взе инициативата. След едно по-сериозно разбъркване в пеналта, когато домакините все пак успяха да се измъкнат „сухи", в 28-ата минута гостите поведоха. Борислав Цонев центрира добре, Гикиевич се измъкна от бранител и засече с глава за 0:1.

Марек не показа почти нищо в предни позиции, но въпреки това успя да изравни секунди преди почивката. След един корнер, отбраната на Левски се обърка, топката бе свалена към Лахчев, който я отклони към Димитров и резервата я насочи във вратата.

Левски обаче бързо показа, че ще гони победата след почивката. В началото на втората част, Гикиевич удари гредата след нов изстрел с глава.

В 63-ата мин. нямаше какво да спаси домакините, когато Педро с хубав фалцов удар матира Михайлов.

20 минути по-късно Левски си подпечата успеха. Гикиевич бе спънат в пеналта и Левски получи дузпа, вкарана от Борислав Цонев.

MАРЕК - ЛЕВСКИ 1:3