Собственикът на Астън Вила Ранди Лърнър иска да продаде клуба, който закупи през 2006 година. 53-годишният американски бизенсмен е готов да се раздели с акциите си срещу 150-200 милиона паунда.

Лърнър обяви, че със сигурност ще напусне президенстския пост на бирмингамци през лятото. Той изрази съжаление, че не се е оттеглил от управлението на клуба още преди няколко години и пое отговорността за слабото представяне през последните сезони. "План "А" остава да намеря купувач на клуба, а план "Б" е да намеря нов президент", заяви той.

"Като представяне на отбора в последните пет години има какво още много да се желае. Цялата тежест за това пада върху моите плещи. За радост не изпаднахме през този сезон, но в никакъв случай не можем да бъдем доволни от класирането си", допълни Лърнър. Вила завърши кампанията във Висшата лига на 17-ото място, само на 3 точки над зоната на изпадащите. Отборът все пак има шанс за първи трофей от 1996 година насам, след като в събота ще играе срещу Арсенал във финала за купата на Футболната асоциация.