Скандалната звезда на руския национален отбор Алексей Спиридонов призна, че е последвал примера на българския треньор Пламен Константинов. Както е известно, Пламен отказа да дава безплатни интервюта на полските медии в знак на протест срещу това, че в страната-домакин, преките излъчвания на мачовете бяха платени.

„Целия отбор отказахме да даваме интервюта на полските медии. Мисля, че само Павлов говори. Защо? Защото както каза треньорът на българите Пламен Константинов, ако искат пари от феновете, за да гледат мачовете, трябва да ни плащат за това, да говорим пред техните камери. Като искат да печелят от всичко - моля, заповядайте", сподели Спиридонов, който разказа и за впечатленията си от полската публика.

„Не разбирам защо поляците ни обиждаха, крещяха ни, „Върнете Крим" Че какво мога аз да направя и как да го „върна". Че аз съм ходил в Крим само веднъж и изобщо не съм запознат какво точно се случва там".

„Обиждат ми се, че съм ги наричал „пшеки". Ами, езикът им е такъв. Те пък на нас ни викат „руски кучета", това да не би да не обидно? Още Маяковски е казал за тях: „Змийски народ - змийски език". Така че, може да се каже, че съм цитирал класик", продължи Спиридонов.

„По време на мачовете местната публика непрекъснато ни крещеше всякакви гадости. Досега считах поляците за нормални хора. Сега разбрах, че това е една гнила нация", отсече скандалният Спиридонов, който е добре известен с любовта си към чашката.