Стана ясен петият сблъсък от програмата на бойната гала вечер TWINS MMA 8!

Атрактивното шоу ще се състои на 13.12, от 20:00 часа, в традиционната за проявите на организацията столична зала "Христо Ботев".

И този път на ринга ще се качат състезатели както от България, така и от чужбина.

Петата потвърдена среща от файт картата на галата е в категория до 70 килограма. Ето кои са съперниците в нея, както и всички подробности за тях:

Евагелос Харос срещу Валентин Бенишев

Гръцкият боец Евагелос Харос има опит от международни състезания по граплинг и бразилско жиу-жицу. Кикбоксовите му умения са едни от най-добрите в Европа. Той идва с допълнителна мотивация да отмъсти за съотборника си, който загуби от Валентин през месец октомври на предишното издание на TWINS ММА. След прехода от кибокса към ММА, Харос има 5 професионални ММА-срещи. Тук е с треньора си и няколко свои съотборници, двама от които също ще участват на TWINS ММА-8. Целият му щаб е разучил детайлно играта на българския му опонент и ще нпарви всичко възможно за постигане на победа.

Валентин Бенишев е от град Раднево, с тегло от 70кг. и с основен спорт борба, свободен стил. В момента е студент в Националната спортна академия „Васил Левски". На профи-ринга Валентин винаги демонстрира забележителни борцови умения. След титли по борба започва да се занимава с ММА. До момента на професионалния ринг има 8 професионални срещи и 8-те са завършвали с успех, като четири от тях са през тази година. Той е един от най-бързо развиващите се български бойци и в момента е невъзможно да му се намери противник в България. Валентин е решен да продължи победната си серия. Главен треньор в подготовката му е ММА шампиона Борислав Иглев. Тренира в клуб „Сергей Косоротов".