Голямата звезда на българския волейбол Матей Казийски определи избора на Силвано Пранди за национален селекционер на България като много добър, малко закъснял.

"Това е едно много правилно решение, но можеше да стане и по-рано. Волейболът, който се играе в България, и разбиранията на специалистите у нас не отговарят на нивото на съвременната игра. Лично мога да кажа, че изборът на Силвано Пранди е много добър. Надявам се да се разбираме добре с новия треньор. Пожелавам му успех и наистина се радвам, че ще имам възможност да работя със специалист от неговата класа", заяви Казийски в интервю за "7 дни спорт".

Според волейболист No1 на Европа за 2007 година италианският специалист ще подобри организацията на играта на националния отбор и ще помогне на играчите повишат класата си.

"Смятам, че с Пранди България ще има по-добра организация на играта. Очаквам той да внесе и някои нови идеи. Убеден съм, че ще се отнесе съвсем професионално към работата си и ще помогне на отбора и на състезателите да израснат", каза още Казийски.