Испанският гранд Барселона спечели визитата си на единайсеторката на Гранада, в среща между двата тима от програмата на 25-ия кръг от Ла Лига.

Каталунците се наложиха с категоричното 3:1, след попадения на Ракитич, Суарес и Меси. Почетния гол за домакините вкара Рико, разписал се от дузпа.

Срещата започна добре за гостите, които набързо организираха две скоростни акции, в опит да стреснат опонента си в самото начало, но до ранно откриване на резултата така и не се стигна.

Атаките на каталунците притежаваха необходимата скорост и острота, но Барса сякаш се презастраховаше прекомерно - един от аспектите в играта на тима, за който според критиците основна вина носи Луис Енрике.

Вместо да използват преимуществото си и видимо по-високата си класа, „блаугранас" се отдръпнаха леко в по-задни позиции, изчаквайки шанса си на контраатака.

Този им подход обаче „отвори вратата" пред натоварените с по-офанзивни функции състезатели на домакините, които на няколко пъти показаха зъби и опитаха да застрашат Браво.

В 25-ата минута пробив като по учебник - с едва няколко паса - бе завършен с пратена от Суарес топка в наказателното поле на Гранада и попадение на Ракитич - 0:1! Голът дойде малко щастливо за каталунците, като след опита за асистенция на Канибала кълбото не бе избито по най-добрия начин от Кала, поставил го на крака на включилия се на скорост Ракитич. Така или иначе обаче преднината на Барса бе факт.

Последваха няколко по-дискусионни отсъждания на главния арбитър, като най-оспорвано от отбора на домакините бе положение в наказателното поле на „синьо-червените", при което след съприкосновение с Алвеш, състезател на домакините се хвърли на терена, искайки да бъде отсъдена дузпа. Такава нямаше, играта продължи, а наставникът на Гранада - Ресино се изсмя иронично на случилото се, подчертавайки несъгласието си с решението на арбитрите.

Малко преди почивката най-дейният в редиците на състава домакин - Хави Маркес стреля изненадващо от далечна дистанция и само добрият рефлекс на Браво спаси Барселона от изравнителен гол. Такъв преди почивката не бе отбелязан и двата тима се насочиха към съблекалните.

Второто полувреме започна вихрено и за двата състава, като само в рамките на 5 минути те си размениха по едно попадение. Първо Суарес бе точен, вкарвайки поредния си гол в последните срещи на тима, подчертавайки стабилната си форма, а малко по-късно Гранада получи дузпа и не я пропусна за 1:2. Фаулът бе отсъден за нарушение на Бартра в рамките на наказателното поле, като Рико бе точен от бялата точка, давайки на състава си някакви илюзорни шансове за връщане в срещата.

До подобен развой на събитията не се стигна, като в 70-ата минута Ракитич прати гениален пас към Суарес, той преодоля стража и на празна врата, вместо сам да се разпише, асистира на Меси, който нямаше как да сбърка - 1:3.

Нова промяна в резултата не бе регистрирана и така Барселона продължи преследването на лидера в подреждането Реал, като вече е само на точка от „кралете".

Гранада пък е едва предпоследен в таблицата.

Ето и 11-те, с които започнаха каталунците: Браво, Матийо, Алвеш, Алба, Бартра, Масчерано, Шави, Ракитич, Меси, Суарес, Неймар