България нанесе тежка загуба на Аржентина с 3:0. "Гаучосите" са последното ни препятствие преди финалната фаза на втората дивизия на Световната лига.В отделните части "лъвовете" се наложиха с 27:25, 25:20, 25:22 Двубоят се игра в  зала Конгресна във Варна пред близо 5000 фенове На трибуните бе и националът Цветан Соколов, който лекува контузия, но даваше на живо подкрепа на своите съотборници.

Нуждата от един успех в двата мача за Аржентина, за да се класира тима за финалната четворка мотивира Гаучосите да се хвърлят с пълни сили в мача, нашите пък излязоха изключително мотивирани за крайната победа, съобщава Bgvolleyball.com. Това доведе до изключително оспорван мач и равностойна игра Двата отбора се захапаха още от началото, като първият гейм бе буквално точка за точка. След поредното равенство 20:20, напрежението си каза думата, като двамата треньори се изредиха последователно да вземат почивки една след друга само за няколко минути. След 24:24 българските волейболисти бяха по-концентрирани, като запазиха самообладание и надделяха с 27:25, а с това спечелиха и гейма, като поведоха с 1:0.

Втората част започна идентично, като първата, като резултатът вървеше точка за точка до първото техническо прекъсване. В този момент след отлична игра в защита и успешни отигравания за точка нашите момчета се откъснаха в резултата 11:8. Неприятен момент настъпи, когато основният реализатор до този момент Тодор Скримов получи контузия и принудително излезе от игрището. Той обаче бе успешно заменен от Тодор Алексиев, който на свой ред се превърна в истински терминатор в атака, а България направи разлика и поведе с 19:14. Влезлият за начален удар Мирослав Градинаров допълни възходящата линия, като помогна на своите съотборници да сложат финалния акорд с два бомбени сервиса, от които единият бе ас и България спечели частта като поведе с 2:0 гейма.

В третата част гостите не се отказаха и продължиха да натискат, като първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за Аржентина. Националите обаче изравниха, а в последствие и поведоха с 15:12. Отново, основна роля за успеха на нашите изигра Тодор Алексиев, който отбеляза последователно няколко поредни точки и бе направо неспасяем в атака. Последва равенството 19:19, но за пореден път Алексиев бе буквално неспасяем, като с контра и блокада даде предимство 21:19. В края на гейма Виктор Йосифов пък допълни успешната картина, като  отбеляза две поредни атаки и България спечели гейма и затвори мача с чиста победа.