Националният клуб на привържениците на Левски излезе с позиция против затварянето на плувния комплекс "Спартак" в столицата.

Ето какво публикуват в сайта си феновете на "сините":

Националният клуб на привържениците на Левски категорично и твърдо се обявява против затварянето на плувния комплекс „Спартак".

НКП припознава напълно позицията на Спортен клуб „Левски" по казуса и я споделя напълно.    Както и СК смятаме, че е крайно време „Държавата" и „Общината" да вземат мерки по опазването и поддръжката на „Държавната собственост" или да предоставят тази възможност на досегашните стопани на комплекса, а именно СК "Левски".

По този начин ще се даде възможност за нормалното му управление, за подобряване на визията и услугите, за кандидатстването по  различни програми, за енергийна ефективност, за конкурентно способност, за обучение на персонала, за подобряване условията на труд, за програми свързани с подобряването и модернизирането на спортни съоръжения и други.

Смятаме, че с предоставянето правата по стопанисването му ще се решат редица от проблемите на комплекса, ще се подобри средата и достъпа на трудно подвижни лица и такива в неравностойно положение, все неща към, които СК „Левски" винаги се е отнасял с нужното внимание и  с „Грижата на добър стопанин", изграждал е и стопанисвал чужда база за своя сметка, създавал е работни места, условия за спорт на хиляди спортисти, изпълнявал е социална политика, която би следвало да се води от „Държавата и „Общината", Развивал е масовия, детския, ученическия и студентския спорт, спорта в МВР и много други.

Тези усилия спомогнаха и до днес това да е една от елитните спортни бази в страната. На плувен комплекс „Спартак" развиват дейността си над 11 спортни клуба, а спортовете и услугите за граждани, които се предлагат са значително повече. В това число влизат - „Плуване", „Синхронно плуване", „Водна топка", "Скокове във вода" „Аеробика", "Карате", "Джудо", „Боди билдинг", „Кану - каяк" „Шах", „Танци", "Каланетика", „Йога", „Фитнес", "Пилатес", обучения на деца по „Плуване", детски кът и редица други. На комплекса провеждат и безплатна тренировъчнометодична дейност.    С големи отстъпки се ползват, всички деца с диагностицирани „Гръбначни изкривявания","Сколиоза","Детска церебрална парализа",    "Невропаралитици", „Инвалиди", както и  Клуб „Водни спортове"- НСА, „Ученици" и „Студенти", „Пенсионери" и „Ветерани", клуб „Здраве", служителите на МВР и много други.    За последните четири години само от водената от ръководството на комплекса социалната политика и отстъпките в цената на посещенията за тези групи  е извършена колосална социална дейност за над 1 500 000лв. За същият период на комплекса само по различни програми са обучени в „Плуване" около 1 500 деца между 6 и 15 годишни.

Също така ПК „Спартак" се посещава от деца, ученици и студенти от деветнадесет детски градини, няколко училища, техникуми и Вузове.   Комплексът създава над 150 работни места и е единственият басейн със адаптиран достъп за лица в неравностойно положение, плаща данъци, осигуровки, консумативи, ДДС и други.    Въпреки огромните проблеми и неразбирането с години на проблема от институциите комплексът не е спирал работа нито за ден благодарение на усилията на персонала, ръководството и на СК "Левски".

Материалната база е крайно амортизирана и остаряла, но се поддържа до колкото е възможно в добър вид. Там тренират нашите деца, децата на нашите познати и приятели, Вашите деца. Създават се условия за детски и ученически спорт и отдих, превенция и контакти между родителите, нещо което не би могло да се каже за нито едно друго място в Столицата.    Плувен комплекс „Спартак" е нещо много повече от спортно съоръжение, той е средище на интелектуалци, доктори, професори, адвокати, хора на изкуството, треньори и спортисти. Притежава своята собствена уникална и неповторима атмосфера.

Категорично се противопоставяме и сме убедени, че затварянето на това „ЕДИНСТВЕНО" съоръжение от този тип в столицата ще доведе до непоправими и необратими последствия, както от социален, така и от материален характер. Ще бъдат унищожени многото възможности за спорт и контакти за децата и гражданите. Ще се унищожи част от сърцето на София, един емблематичен комплекс с история и традиции в опазването здравето на гражданите и превенцията срещу детската престъпност и заболявания.