Нападателят на Барселона Неймар вярва, че той, Лионел Меси и Луис Суарес трябва да бъдат провъзгласени за най-добрите трима футболисти в света.

В интервю за Globo Esporte бразилецът сподели, че триото заслужава да заеме почетните 3 места за "Златната топка". "МСН" има отбелязани 122 гола общ актив във всички турнири и доведе Барселона до требъл през миналия сезон, като формата им през този продължава възхода си.

През изминалите 7 години никой друг освен Меси и Кристиано Роналдо не е печелил „Златната топка", но за момента CR7 не се намира в най-добрата си форма и Неймар мисли, че е време за смяна на кандидатите.

„Според мен, ние заслужаваме да сме на първите три места заради това, което правим. Ще бъда много щастлив, ако тризъбецът на Барса оформи първите места. Ние пишем история и заслужаваме да бъдем наградени за това. Никога досега не съм играл, за да спечеля „Златната топка", или за да бъда най-добър в света. Играя така, за да може отборът ми да печели трофеи", сподели бразилският национал.