Флойд Мейуедър спечели мегасблъсъка за световната боксова титла в полусредна категория срещу Мани Пакиао.

Американският боксьор се наложи след съдийско решение, като и тримата арбитри отсъдиха в негова полза.

Не на такова мнение обаче беше всеки един зрител в залата (може би с изключение на невръстната част от семейството на Флойд).

И за непрофесионалистите бе видимо, че Мейуедър загуби, като той стоя опрян на въжетата по-дълго от свързващите 4 колони на ринга, а понесе повече удари от тренировъчната боксова круша в частната си зала, за последната 1 година.

Филипинецът беше по-дейният боксьор на ринга, пласира поне три пъти повече удари в тялото и лицето на съперника си и дори за секунда не спря да търси победата в мача.

 width=

Мейуедър, от своя страна, неколкократно бе предупреждаван от рефера, че трябва да демонстрира по-голяма активност, ако иска да стигне до победата, но явно и пасивната му игра и поведение се хареса достатъчно на съдиите...

Показателен за случилото се в Лас Вегас бе фактът, че бащата на американеца - Мейуедър-старши неколкократно излизаше на ринга в почивките между рундовете, като преди началото на 7-ия дори откровено изкрещя в лицето на сина си: "Какво ти става бе, човек?! Това не си ти!".

Още в първите 3 рунда Пакиао оправда очакванията, като не спираше не само да се движи, но и да нанася точни удари право в лицето на съперника си. Динамиката в играта на Мани, вдигнатият гард, бързите, отсечени движения и равномерните подскоци на ринга противоречаха напълно на статичния, отблъскващ се от въжетата, стараещ се да хване опонента си за врата, видимо напрегнат Мейуедър.

 width=

Американският боксьор сякаш не очакваше да се окаже чак толкова безсилен срещу почти идеалната стратегия на филипинеца, като бе разконцентриран и някак прекомерно спокоен и примирен със случващото се, почти все едно, че наистина знаеше, че няма как да загуби. На моменти той дори си позволяваше да играе със свален гард, предизвиквайки претендента за световния боксов престол.

Това му усещане за безнаказаност и недостижимост може и все пак да му се е сторило заблуждаващо в рундове 3, 4, 6, 7, 8 и 9, в които лицето на Мейуедър служеше за лесна за уцелване мишена, по която Мани не спираше да изстрелва точни прави с лява и дясна ръка и безмилостни крошета.

 width=

В рунд номер 5 Флойд за първи път изглеждаше като шампион, като насмалко не повали Пакиао на пода с отчетлив десен, но това бе първата и последна опасност за филипинеца в срещата.

В последните 2 епизода от мача двамата боксьори стигнаха до открита размяна на удари, като очевидно търсеха нокаут, но до такъв така и не се стигна.

В MGM Grand Hotel and Casino в Лас Вегас двамата боксьори излязоха един срещу друг в спор, оценяван на над 400 милиона долара, като само хонорарът на бойците е общо $300 милиона.

 width=

- Мнението на Мейуедър!

- Какво каза Пакиао след мача!

Всичко най-интересно преди началото и след края на мача четете ТУК!