Тригодишна стратегия за развитието на Академик (Сф) гласува днес Общото събрание на клуба. Стратегията включва комплексна работа за представителния отбор, детско-юношеската школа, материалната база и финансирането на клуба. Освен това, събранието прие и докладите на работните комисии.

Днешното Общо събрание се проведе с дневен ред само в една точка: Състояние и перспективи за развитието на ПФК Академик с четири подточки: представителен отбор, школа, база и финансиране. От общо 37 членове, присъстваха 27.

Събранието отбеляза една година от сливането на Академик и Вихър (Горубляне). Богдан Котев изнесе доклад за представянето на мъжкия отбор в Западната Б група, а Бончо Бонев говори за проблемите на детско-юношеската школа. В момента в школата работят трима треньори, всеки от които води по две възрастови групи.

Главният мениджър на клуба Първан Дончев пък отбеляза, че е осигурена пълна екипировка за 150 деца в школата. Част от сумата е осигурена от ПФЛ, а другата е от члена на управителния съвет на клуба Ертан Кара.

"Нямаме голмайстор и качествени защитници. Иначе по време на подготовката през зимата свършихме добра работа. При сливането на двата клуба задачата беше да се изгради боеспособен, конкурентен отбор в следващите два сезона, а след това да се атакува и А група", каза още в доклада си за представителния отбор Богдан Котев.

Всички терени, които са били на Академик, ще бъдат взети на концесия за 30 години, е част от стратегията за развитието на клуба. Идеята е Академик да спре да митарства по различни бази и игрища за тренировки и мачове на отборите от школата. Според изпълняващият длъжността председател на УС на клуба Атанас Иванов, е срамно Академик да плаща наем от по 1500 лева за всеки домакински мач на своя стадион в квартал Гео Милев.