Пловдивският футболен талант Тодор Неделев вероятно ще стане третият българин, подвизавал се в германския Байер (Леверкузен) след Димитър Бербатов и Атанас Курдов.

Възпитаникът на Ботев 2002 и национал при 17-годишните трикольори ще замине за Германия след края на сезона. Това разкри пред Topsport.bg мениджърът на халфа Емил Данчев.

"За Тошко имаше интерес през лятото и от школата на Манчестър Юнайтед, но той и родителите му категорично отказаха. Същото се получи и миналата година, когато го поискаха и от италианския Бреша. Уточнихме вече с шефа и собственик на Ботев 2002 Андрей Павлов за заминаването на Неделев в Германия.

Смятам, че няма да има спънки от страна на родителите този път, защото това ще е един от последните му шансове да отиде в класен отбор на такава възраст", сподели пък Петър Миладинов, който е дясната ръка на Емил Данчев.

От мениджърската агенция разкриха още, че нападателят Атанас Курдов ще остане в Ботев и през пролетния полусезон.

"Наско претърпя операция, докато бе играч на Леверкузен. Сега му трябва наваксване с мачове. Класата му е безспорна, със сигурност ще продължи кариерата си в чужбина, но още малко трябва да поиграе в Ботев", сподели още Миладинов.