Капитанът на Ливърпул- Стивън Джерард похвали новата придобвика на тима Марио Балотели за показаното от него по време на победата с 3:0 над Тотнъм.

Италианският национал започна като титуляр на „Уайт Харт Лейн" и даде обещаващи признаци заради взаимодействието си Даниел Стъридж и Рахийм Стърлинг. Юношата на Интер имаше няколко шанса да се разпише преди почивката, но ще трябва да почака по-дълго за дебютното си попадение с „червения" екип.

Въпреки това Джерард бе повече от доволен след съотборника си. „Всички имаме очи и трябва да отдадем нужното на Балотали, който беше чудесен за час игра. Той може да бъде разликата за нас в битката за титлата", коментира 34-годишният халф, който реализира своя 29-и гол от дузпа при визитата на Тотнъм.

„Марио бе фантастичен още от първия ден. Той работи здраво и ще става все по-добър с мениджър като Брендън Роджърс. Наясно съм, че Балотели има фантастичен рекорд при дузпите (само 2 изпуснати в кариерата - б.р.), и съм сигурен, че в течение на сезона ще получи шанс да изпълни такава. Колкото повече добри дузпаджии имаме, толкова по-добре, особено в турнирните мачове."

„Предизвикателството пред нашия отбор този сезон е да се браним по-добре и знам, че треньорът ще е доволен от сухата мрежа. Тотнъм е фантастичен отбор, днес им подвихме опашките и играхме добре", завърши Джерард.