Ръководството на Барселона е действало по общо 24 трансферни сделки през лятото. Това заяви спортният директор на каталунците Андони Субисарета, който днес даде пълен отчет на специална пресконференция.

"При нас селекцията започна, след като знаехме, че Тата Мартино няма да остане треньор на Барселона. Всичко около Даниел Алвеш е точно и ясно - той остава в отбора до следващото лято и ние сме щастливи, че е така. Не знам защо Сеск Фабрегас говори, че е играл контузен цели осем месеца. Всички в Барса винаги бяхме на негово разположение, разбира се, че и медицинският ни екип. Избрах играчите, които са необходими на Луис Енрике за новата Барса. Някои, които искахме, така и не ни отговориха. Не се изхвърлихме на пазара. Взехме това, което ни трябваше", каза Суби пред каталунските журналисти.

"Коке и Ройс? Клубовете им можеха да ги продадат, когато става въпрос за инвестиция от този калибър. Имаме ги на компютрите си, продължаваме да ги следим. Луис Енрике е тук, защото Барселона имаше нужда от тази промяна. Както каза той, ние трябва да започнем да градим къщата си отново, от основите. Енрике е динамичният фактор, който ще даде живец на отбора и той ще печели трофеи отново", добави шефът на "синьо-червените".

"Меси винаги играе срещу историята и най-добрите му дни. Неговата магия ще продължи, той ни кара да се чувстваме в нереален свят, прости ни изумява, развива се постоянно. Проблеми между Лео и Неймар няма. Не искам да обсъждам трансферите на Ди Мария и Алонсо, които бяха продадени от Реал. Най-важното за Барса е да запази своя модел на футбол и да вдига трофеи", завърши Андони Субисарета.