Ланс Армстронг е уредил въпроса с десетгодишното дело със застрахователна компания за 10 милиона долара, които е получил, преди да признае за употребата над допинг.

Американският колоездач е получил сумата от SCA Promotions заради седемте си победи в "Тур дьо Франс". През февруари загуби делото срещу компанията и трябваше да върне парите.

"Радвам се, че оставих това нещо зад мен, и сега вече гледам напред", заяви Армстронг, който също се извини на компанията от Далас.

Той не разкри каква сума е върнал на SCA като част от споразумението.

Първоначално SCA отказа да плати премията за шестата победа на Армстронг в "Тур дьо Франс" през 2004 г. През 2005 г. той спечели арбитражното дело, тъй като според договора премията му се дължеше като "официален победител" в тура.

Съдът му присъди 2.5 милиона долара нанесени щети и разходи към главницата от 7.5 милиона долара.

През 2013 г. SCA си поиска парите обратно, след като седемте титли на американеца бяха отнети заради наказанието от Американската антидопингова агенция.

Армстронг очаква и делото, което федералното правителство заведе с иска за възстановяване на 30 милиона долара, които американските пощи са платили като спонсор на отборите му от 1998 до 2004 г.