Правителството одобри проект на споразумение за сътрудничество в областта на спорта между Министерството на младежта и спорта на България и Генералната администрация на спорта на Китай. Това съобщи пресслужбата на кабинета.  Сътрудничеството се изразява в обмен на експерти, консултанти, треньори и специализирани административни кадри.

Постигането на двустранен подход в борбата срещу употребата на забранени в спортната практика медикаменти и методи чрез обмен на експерти, изготвяне на публикации и материали по въпроси, свързани със спорта, спортното развитие и тренировъчните системи, участието в срещи, семинари и симпозиуми са част от мерките, заложени в проекта. Одобрен беше и проектът на договор за сътрудничество в областта на физическата култура и спорта между Министерството на младежта и спорта на България и Националния институт за спорт, физическо възпитание и отдих на Куба.

Сферите на сътрудничество, залегнали в документа, обхващат организирането на програми за подготовка на спортисти, обучение и квалификация на треньори и спортисти, академичен обмен, борба с допинга, обмен на информация, документация, учебни и методологични материали в областта на научния интерес, свързан със спорта, и други дейности. Страните ще стимулират и участието на учители, преподаватели и специалисти в семинари, курсове и научни конференции, организирани от двете държави в областта на физическата култура, спорта и отдиха, и др.