Отборът на Астън Вила сътвори истинско чудо, достигайки до пълния обрат срещу гранда Ливърпул, в полуфинала между двата тима от турнира за Купата на Англия.

На "Уембли" бирмингамци губеха с 0:1, но с изключително сърцата и вдъхновена игра на целия си отбор не само се върнаха в резултата, но и достигнаха до удивителното 2:1, класирало ги на финала в надпреварата!

Сред най-безупречните състезатели в редиците на символичните домакини бе Кристиян Бентеке, който освен че вкара първия гол за тима си днес, бе в основата и на почти всичко интересно за Вила в предни позиции.

Нещо повече - той често се връщаше в собствената си половина, в опит да изгради самостоятелно акциите на състава си.

Началото беше почти изцяло за Астън Вила, но както често се случва другият тим, в случая Ливърпул бе този, който първи излезе напред в резултата. Това се случи в 30-ата минута, когато след скоростна контра на мърсисайдци Коутиньо се разписа за 1:0.

Голът падна не и без известна доза късмет, като след шута на Филипе кълбото рикошира в тялото на Жорес Окоре, отклонявайки се точно с толкова, с колкото бе нужно, за да бъде открит резултатът.

Само 6 минути след първото попадение в срещата обаче Делф проби и върна топката към навлизащия на скорост Бентеке, който бе безкомпромисен, а и също толкова категоричен - 1:1 и много надежди за определено по-нахъсания състав на терена.

Началото на вторите 45 минути не се различаваше много от това през първите, като пак бирмингамският тим влагаше повече старание и желание в действията си във всяка фаза от играта и всяка част от терена.

Усилията на Вила бяха възнаградени в 56-ата минута, когато многоходова атака, като че изградена по учебник, бе завършена с плътен изстрел на Делф, пробил в наказателното поле на съперника, изправил феновете на отбора на крака - 2:1!

Обратът бе пълен, физиономиите в щаба на Ливърпул намусени и сериозни, а по усмивката, тип "Мона Лиза", пробила плахо по лицето на Тим Шърууд, можеше да се съди само за едно - Вила беше готов за своя момент.

Той настъпи, като въпреки многото акции и за двата тима, нова промяна в резултата не бе регистрирана до края и това означаваше, че Астън Вила ще се изправи срещу Арсенал на финала в турнира на 30.05.

Две минути преди края пък бе отменен и гол на Марио Балотели, като страничният арбитър маркира засада на италианеца, която не бе налична. Един от малкото случаи в срещата, в които арбитрите категорично сгрешиха.

Поредно разочарование през сезона за Брендън Роджърс и за иначе позавърналия се в правия път тим на Ливърпул.