Президентът на Милан Силвио Берлускони лично е поканил старши треньора на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти да се завърне в италианския клуб, съобщава „Гадзета дело Спорт”.  Според изданието той му се е обадил лично по телефона в нощта на 21 май. "Карло, идвай при нас", е казал в резюме политикът на треньора.

Днес, 22 май, консултантът по трансферите в Милан Ернесто Бронцети, който се намира в Мадрид, ще се срещне с ръководството на Реал, за да обсъди условията по предсрочното прекратяване на договора между Анчелоти и „Кралския клуб”.

Вероятността италианският специалист да напусне „Бернабеу” се смята за висока. 

Бившият полузащитник е сред треньорските светила в историята на Милан, като между 2003 и 2007 г. изведе тима до три финала в ШЛ, два от които спечели. Ако 55-годишният италианец отново седне на пейката на миланския гранд, той ще повтори своите именити предшественици Ариго Саки и Фабио Капело, които също се завърнаха на "Сан Сиро" на по-късен етап от своята кариера. Припомняме обаче, че и Пророка, и дон Фабио се провалиха при втория се престои начело на "червено-черните". Според "Кориере дело Спорт" пък мястото на Анчелоти на "Сантиаго Бернабеу" ще бъде заето от Рафаел Бенитес.