Анди Мъри изкова победа №500 в професионалния тур с 6:4, 3:6, 6:3 над Кевин Андерсън. Шотландецът продължава да показва, че следва позитивна траектория през сезона и успя да неутрализира мощния сервис на съперника в точните моменти, за да си подсигури класирането на четвъртфинал на Мастърса в Маями.

Анди проби още в откриващия гейм на мача, след което последваха три нулеви гейма за сервиращите и Мъри поведе с 3-1 в резултата. Очаквано, Андерсън стабилизира началния си удар и принуди Мъри да сервира за сета при 5-4. Двукратният шампион в Маями показа, че е готов за предизвикателството и с нов нулев гейм фиксира 6-4 на светлинното табло след 47 минути на корта. Мъри впечатли с изключително премерени атаки към мрежата, където спечели всичките си девет точки в първата част.

Във втория сет дойде време и Андерсън да изживее няколко силни мига на корта. Двойна грешка на Мъри му даде брейкпойнт, но ретурът на южноафриканеца излетя в аут. Непредизвикана грешка от ракетата на Анди обаче означаваше втора възможност, която Андерсън превърна в пробив за 2-0. Бомбардирът от начален удар се възползва от още един слаб сервис гейм на Мъри и поведе с 4-0, а статистиката сочеше 10 уинъра за него във втория сет срещу нито един на сметката на шотландеца.

Мъри обаче запази изключително хладнокръвие и позитивно поведение на корта и веднага направи рибрейк. Анди стигна до брейкпойнт, пласира класен минаващ удар и догони волето на Андерсън от дъното на корта, а с насъбраната инерция спря направо в стола за почивка. Шотландецът се добра до 0-30 и в следващото подаване на съперника, но южноафриканецът оцеля и рестартира двубоя с 6-3.

Мъри се потруди здраво в началото на решаващия сет и макар да позволи на Андерсън да се върне от 15-40, все пак стигна до трета възможност и мощен вик отбеляза брейка за 2-0. Анди загуби подаването си, но не и спокойствието на корта и веднага направи рибрейк за 3-1. Двукратният шампион в Маями не изпусна повече аваса си и очаква Доминийк Тийм на четвъртфинал. Младокът се класира за първия си четвъртфинал на ниво "Мастърс", отстранявайки Адриан Манарино след два часа и 13 минути здрава битка.