Английският национал Адам Джонсън, който беше изведен с полиция от имението си вчера по подозрения, че е правил секс с 15-годишно момиче, е бил пуснат под гаранция тази сутрин, съобщава „Скай Спортс". Разследването обаче продължава и докато то трае, футболистът най-вероятно ще бъде оставен извън състава на Съндърланд. Той със сигурност пропуска гостуването на Хъл Сити тази вечер, признаха от ръководството на „черните котки".

Повече подробности около случая обаче от „Стейдиъм ъф лайт" категорично отказаха да дадат. По информация от съсед на Джонсън, дадена пред британския таблоид "Сън", вчера сутринта - между 9:15 и 9:30 ч., три цивилни автомобила, полицейски ван и криминалисти са влезли в имението за 1,85 млн. паунда на футболиста, след което той е бил отведен в ареста.

Джонсън, който в началото на годината стана за първи път баща, има 12 мача и 2 гола за английския национален отбор, единият от които при категоричната победа на "Трите лъва" с 4:0 над България в евроквалификация през септември 2010 година.

През лятото на 2012 пък Съндърланд плати 10 млн. паунда за правата му на Манчестър Сити. През настоящата кампания Адам е сред водещите голмайстори на "черните котки", като има четири попадения на сметката си до момента.