Отборът на Стоук Сити се наложи с 2:1 над госта си Суонзи, в двубой от програмата на 8-ия кръг на английската Висша лига.

Домакините губеха в резултата, но с попадения на Адам от дузпа, както и на Джонатан Уолтърс се добраха до крайния успех.

Срещата започна мудно и за двата тима, като те по-скоро се стараеха да не получат, отколкото да отбележат откриващо попадение.

Все пак след малко повече от половин час игра "лебедите" получиха правото да изпълнят дузпа. С отговорността се нагърби голмайсторът на отбора Бони, който не сгреши, давайки предимство на Суонзи.

В самия край на полувремето обаче реферът "върна услугата" на домакините и отсъди единайсетметров наказателен удар и в тяхна полза. Опитният Адам бе точен от бялата точка и върна състава си в мача.

Петнайсетина минути преди края на двубоя Джонатан Уолтърс получи чудесна възможност да сложи точка на спора и не сбърка, връчвайки доста ценни три точки на тима си.

Така Стоук временно "пое въздух" и се отдалечи от зоната със застрашените от изпадане състави, докато Суонзи може да съжалява, че пропусна шанса да се върне сред първите 5 отбора в класирането.