Емил Велев, извел отбора на Левски до шампионската титла на страната през 2009-а година, сподели пред Topsport.bg мнението си за последните събития в лагера на "вечния" враг на "сините" - ЦСКА.

Кокала коментира и идването на "Армията" на една от легендите в историята на "червените" Любослав Пенев. Бившият селекционер ще даде встъпителната си пресконференция в ЦСКА по-късно днес.

"За всички е ясно, че както има криза в Левски, така тя е налична и в ЦСКА. Понатрупаха се доста негативи, доста проблеми и в двата клуба, които ще трябва да се чистят един по един, за да се излезе от така създалата се ситуация.

Аз лично оценявам назначението на Пенев за треньор като възможно най-верния ход на "червените" към момента. Да не кажа и единствен такъв.

Пенев е човек, който знае и може да извади даден тим и от най-сложното положение. Неслучайно беше и селекционер на националния отбор. На всичко отгоре всички знаем колко силна е връзката му с клуба, така че мисля, че на "Армията" може и да повдигнат малко глави.

Ефектът от идването на Любо по всяка вероятност ще е непосредствен и ще го видим веднага. Той познава всички аспекти в отбора в детайли, знае как се работи там, знае какви са похватите и начините, лостовете, с които да действа във всяка една ситуация, така че смятам, че няма да му е необходимо кой знае колко много време", прогнозира Велев.

Какво каза Кокала за Тодор Батков и Георги Иванов - четете ТУК!