Отборът на Литекс оглави класирането в българското първенство. Ловчанлии надвиха много трудно новаците от Монтана с 2:1, а в герой за домакините се превърна Данило Асприля. Колумбиецът реализира и двете попадение в мрежата на Христо Иванов. Първият гол бе дело след гениална солова акция, а другият падна след много криминална дузпа, която със сигурност ще тежи на съвестта на главния арбитър Станислав Ставров.

Точен за Монтана бе Борислав Балджийски, който бе и най-добрият футболист в редиците на гостите. Така селекцията на Ферарио Спасов записа и първа загуба от началото на кампанията.

Срещата започна с далеч по-агресивна игра от страна на ловчанлии. Още в 6-ата минута Арсенио Нунеш имаше възможността да отбележи, ала ударът му с глава не успя да затрудни Христо Иванов. Неизбежното за Монтана се случи в 10-ата минута, когато Данило Асприля отново изуми всички с фантастично попадение. Колумбиецът запали моторетката и като на шега мина през цялата отбрана на гостите и с удар по земя реализира за 1:0.

Отговорът на Монтана можеше да бъде бърз и красноречив. В 17-ата минута Йордан Тодоров направи нещо рядко срещано по българските терени. Халфът нацели топката от воле, от над 25 метра разстояние, но за негово съжаление разстърси напречната греда на Винисиус.

До почивката селекцията на Ферарио Спасов продължи да търси изравнителното попадение, а особено впечатление направи скандалният Борислав Балджийски, който на няколко пъти стреля опасно от сериозна дистанция.

Споменатите опити на Балджи все пак дадоха резултат  в 60-ата минута, когато Монтана напълно заслужено изравни. Юношата на Левски пое топката по крилото, направи няколко залъгващи движения срещу Страхил Попов,  след което отправи остър шут от границата на наказателното поле. Винисиус се намеси много неубедително и така резултатът стана 1:1!

И докато новаците се радваха, Литекс бързо си върна водачеството в мача. Още в ответната атака, Асприля падна прекалено леко в наказателното поле  след сблъсък с Асен Георгиев и Станислав Ставров посочи моментално бялата точка. Колумбиецът запази хладнокръвие и майсторски преодоля Иванов.

До края на градския стадион в Ловеч имаше много битка, но малко футбол. Литекс можеше да направи успеха си по-категоричен, но удобно положение пропиля Рафаел Перес.

В следващия кръг Монтана приема шампионите от Лудогорец, докато  "репрезентацията" на Люпко има трудна визита на Локомотив (Пд).

ЛИТЕКС - МОНТАНА 2:1 (Развой на срещата по минути)