Лудогорец преподписа с един от ключовите си футболисти, съобщава „Тема спорт“. „Зелените“ подновиха договора на Христо Златински. Халфът подписа до лятото на 2016 година.

Националът пристигна в клуба преди една година със свободен трансфер от Локомотив (Пд). Той записа 50 мача във всички турнири, като се отчете с 11 попадения и 6 асистенции. Със силните си изяви Златински убеди треньора Стойчо Стоев да го направи трети капитан след Светослав Дяков и Владислав Стоянов.

Очаква се следващите, които ще подновят договорите, да са бразилците Жуниор Кишада и Марселиньо. Двамата са обвързани с клуба до лятото на 2015 година. От ръководството обаче съвсем скоро ще имат среща с агента им, за да преговарят за ново споразумение.

Както е известно, преди време зелените опитаха да подновят договора на централния нападател Роман Безяк. Поне засега от клуба обаче не са обявили официално дали преговорите са завършили положително.

Голяма част от титулярните футболисти на Лудогорец имат контракти до лятото на 2015 година. Сред тях са Козмин Моци, Михаил Александров, Жуниор Кайсара, Даниел Абало, Светослав Дяков, както и Гилерме Шоко и Теро Мантула.