Претендентите за зона "Шампионска лига" Атлетико Мадрид и Виляреал загубиха точки у дома, а воденият от Роналд Куман отбор на Валенсия записа първа победа в първенството от ноември в поредния кръг на испанската Примера дивисион.

Атлетико Мадрид завърши 1:1 на своя "Висенте Калдерон" с Мурсия и пропусна отлична възможност да се приближи до лидера Реал Мадрид, който снощи загуби от Алмерия с 0:2.

Мурсия поведе в резултата в 52-а минута с гол от дузпа на Хофре Матеу, отсъдена за нарушение на Фабиано Ейер срещу Иван Алонсо.

Луис Гарсия изравни 11 минути по-късно, но домакините така и не успяха да вкарат втори гол до края на срещата.

Освен че загубиха точки, "червено-белите" от Мадрид се лишиха и от услигите на водещия си голмайстор Серхио Агуеро, който напусна терена контузен 20-ина минути преди края.

Подобен бе развоят и на мача Виляреал - Майорка, който също завърши 1:1. Домакините поведоха с гол от дузпа на Джузепе Роси в 27-а минута, а малко по-късно Ангелос Басинас изравни за Майорка отново след 11-метров наказателен удар.

Значително повече поводи за радост в кръга имаха Севиля и Валенсия, сочени за фаворити прези началото на сезона, но с твърде колебливи изяви в първенството.

Севиля победи като гост Рекреативо с 2:1, като и двата гола за носителя на купата на УЕФА вкара водачът в листата на голмайсторите в Примера дивисион Луиш Фабиано. Бразилецът се разписа в 45-а и 84-а минути и вече има 16 попадения през сезона.

Валенсия пък постигна първа шампионатна победа от 10 мача, като надделя над Валядолид с 2:0 с два късни гола на Хуан Мата и Давид Виля. Тимът на Валенсия не бе побеждавал в първенството от ноември месец насам. Българинът Владимир Манчев не бе включен в групата на домакините от Валядолид.