Даниел Рикардо от Ред Бул спечели състезанието за Голямата награда на Унгария, пореден кръг от шампионата във Формула 1. На „Хунгароринг", втори остана двукратният световен шампион Фернандо Алонсо с Ферари, като по този начин за първи път от началото на сезона пилот на Мерцедес не финишира в Топ 2!

Хамилтън и Розберг обаче не записаха кой знае какво изоставане и все пак спасиха честта на Мерцедес, финиширайки съответно трети и четвърти. Пети остана Фелипе Маса, а Топ 10 допълниха Кими Райконен, Себастиан Фетел, Валтери Ботас, Жан-Ерик Верние и Дженсън Бътън.

Надпреварата в Унгария бе изключително драматична и непредвидима. „Вина" за това имаше предимно метеорологичната обстановка и мократа писта, при която надпреварата стартира. Именно това наложи и на няколко пъти появата на кола на сигурността.

Отново много силно състезание направи Люис Хамилтън, който заради провалената квалификация в събота стартира надпреварата от последна редица. Британецът обаче, също както в Германия преди седмица, намери начин да се добере до подиума.