Националният селекционер по волейбол Пламен Константинов ще бъде навиван да остане. Такова било мнението на повечето членове от управата на федерацията. За целта ще има специална среща с него до края на седмицата.

Пламен трябва да пътува за Русия, където е треньор на „Губерния" идната седмица. Заради това ще бъдат ускорени преговорите с него.

Договорът на наставника изтече заедно с отпадането ни от световното първенство в Полша, където записахме едно от най-слабите си представяния в историята.

Мнозина „специалисти" все пак забравят, че има първенства, на които и не сме се класирали.

Пламен е силно разколебан дали иска да продължи с националния отбор.

„Всичко идва от последните два мача. Точно в тях трябваше да покажем дух и да спечелим", заяви той при завръщането на отбора от първенството.

„Липсва ни лидер. Това е. В тежките моменти трябва някой да се нагърби и така да поведе отбора. Това не се получи", допълни наставникът.

Вицешампионът ни от мивалото първенство „Габрово" спря с тренировките и почти сигурно ще се откаже от новия шампионат. Тимът е собственост на  „Бромак", дружеството през което Цветан Василев държи мажоритарния пакет на КТБ.

Досегашният състав е разпуснат и почти всички титуляри си намериха отбори. Красимир Стефанов отиде в „Добруджа", Станислав Петков подписа в Румъния, във водения от Мартин Стоев „Томис", Минчо Минчев подсили „Монтана", Добри Димитров и Костадин Га-джанов се върнаха в „Пирин" (Разлог), а Костадин Стойков ще играе по всяка вероятност в Саудитска Арабия.

В женското първенство се появи нов тим, след като Сливен възстанови отбора си след 42-годишно прекъсване.