Авторитетният испански вестник "Марка" потърси Фелисиано Лопес за мнение относно разразилия се през последните дни нов скандал за "черно тото" в тениса.

"Срамно е, че професионални тенисисти се заместват в подобни скандали. Проблемът е сериозен и труден за овладяване, тъй като за играчите е лесно да печелят пари по този начин. Има много представители на криминалния контингент, които се свързват с тенисистите. Въпреки че на мен не ми се е случвало, знам за колеги, които са докладвали на ATP, че са им били предлагани пари, за да загубят мачовете си. Това е позор за нашия спорт", категоричен е Лопес.

Испанецът обясни, че най-големият проблем е фактът, че е трудно да се докаже, че даден играч е загубил, защото е заложил срещу самия себе си. "Много е трудно да се докаже, че някой е загубил с 2-6 2-6, защото мачът е бил уреден. В днешно време непредвидимите резултати са нещо нормално и често играчи на по-задни позиции в ранглистата побеждават високопоставени. ATP се опитва да се бори с "черното тото", но все още има хора, които се възползват от системата, за да правят пари".

Фелисиано Лопес изясни, че няма за цел да порицае Даниеле Брациали и Потито Стараче. "Не искам да ги обвинявам, защото не съм запознат с детайлите. Но мисля, че трябва да се противодейства по-ефективно в сравнение с това, което е направено до момента, защото все още много тенисисти губят мачовете си с лека ръка - това е далеч по-лесно", завърши той.