Отборите на Интер и Ювентус не успяха да се победят в Дербито на Италия, играло се на "Джузепе Меаца" тази вечер.

Сблъсъкът от програмата на 8-мия кръг в Серия "А" завърши без победител, но и без голове, при крайно бледото и безлично 0:0.

Иначе преди двубоя очакванията бяха големи, а страстите - нажежени.

Единствено наставникът на домакините Роберто Манчини не бе заразен от всеобщия ентусиазъм и изрази мнение, че Интер не е готов за спечелване на титлата в Италия и призна, че големите фаворити за Скудетото са Ювентус, Наполи и Рома, докато "нерадзурите" имат задача да се преборят поне за участие в Шампионската лига догодина.

Президентът на клуба Ерих Тохир обаче беше един от заблудилите се, че го очаква резултатен, спиращ дъха сблъсък, като прогнозира, че двубоят ще бъде "истински спектакъл".

Всички предпоставки за това бяха налични.

Масимилиано Алегри, подобно на колегата си на съседната скамейка, започна с най-доброто, с което разполага, в дербито. Треньорът на Ювентус можеше да използва Сами Кедира, Пол Погба и Клаудио Маркизио едновременно на терена. До момента той нямаше подобна опция, тъй като постоянно някой от тях бе контузен.

Головите ситуации пред двете врати, спадащи към графата "100%-ви" не бяха повече от 4-5, като силите, в това отношение, бяха по-скоро разпределени подобаващо.

Иначе още в третата минута двойно подаване между Мората и Куадрадо завърши с изстрел на последния, но кълбото не навести мрежата на Ханданович, след стабилна намеса на стража на домакините.

Феновете по трибуните трябваше да чакат още цели 25 минути, за да видят нещо подобно, като този път ситуацията бе в полза на съперника. Йоветич пусна добра топка към Брозович, който обаче се засуети и не отправи възможно най-добрия удар, останал в чудесно положение в пеналта на гостите.

Едва 5 минути след почивката Мората имаше шанс да открие резултата, но силният му удар бе спасен вещо от Ханданович.

20 минути преди края Сами Кедира можеше да реши всичко в мача, но получил перфектно подаване от Мората, германският национал стреля в гредата от непосредствена близост.

Наставниците опитаха да променят нещо в хода на играта, но дори и внесените от тях корекции по състава не направиха така, че нулевото равенство да бъде разконспирирано.

Гостите търсеха задължителна победа тази вечер, защото след седем кръга са извън Топ 10, с едва девет точки в актива си, но стратегията им не проработи. "Нерадзурите" са на 3-та позиция със 17 пункта.

Ето и съставите, с които започнаха двата тима:

ИНТЕР: Ханданович, Миранда, Сантон, Мурило, Жезус, Мело, Перишич, Медел, Брозович, Йоветич, Икарди

ЮВЕНТУС: Буфон, Бардзали, Евра, Бонучи, Киелини, Кедира, Маркизио, Куадрадо, Погба, Дзадза, Мората

Съдия: Паоло Валери

Стадион: "Джузепе Меаца"

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ЛАГЕРА НА ИНТЕР ЧЕТЕТЕ ТУК!

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ЛАГЕРА НА ЮВЕНТУС ЧЕТЕТЕ ТУК!