"Стилиян Петров е истинският лидер на националния отбор. Когато сме на лагер, всички се събираме в неговата стая и обсъждаме ситуацията. Той е абсолютен лидер, спечелил си е уважението на всички," така Валери Божинов описа ситуацията в националния ни тим след отказаването на Димитър Бербатов.

Според новия лидер на българското нападение тъкмо Петров е най-важната фигура в тима. Валери изрази надеждата си, че и Димитър Бербатов някой ден ще се върне.

"Може да излъжем Англия на "Уембли". Стоилов знае как да ни нареди. Време е да постигнем нещо повече. От този мач само можем да спечелим. Играеш на най-хубавия стадион, ако вкараш влизаш в историята. Не ни трябва допълнителна мотивация. Но и не трябва да ни е страх от Англия.

"В последния ни мач г-н Стоилов ми каза да стоя под крушата и да чакам своя момент. Той искаше да задържаме повече топката, а не да прибързваме. Аз винаги бързам и искам да вкарам на контра. Имахме сериозен разговор след това със Стоилов," коментира още Божинов пред Ринг.

"Бербатов ни е нужен. С неговата класа, с всичко. На никой не му е приятно да е хулен. Не съм говорил с него, но би било добре да се върне. В България трябва да го защитаваме повече, постигнал е много. В Англия го критикуват, но ние трябва да го зачитаме. Той си знае най-добре дали ще се върне.

"Пак повтарям - Стилиян е най-големият лидер. Той е сърцето, моторът на тима. Той е пример за всички в нашето поколение. Това е истинският капитан на България," не спря със суперлативите играчът на Парма.

Валери Божинов разкри още, че е любимец на президента на Парма Томазо Джирарди. Той обаче призна, че за да стигне до този статут е показал много професионализъм и правилно отношение към клуба.

"Договорът ми е за 5 години с Парма. Трябва да бъда професионалист и да се раздаваш непрекъснато. Ако давам всичко от себе си, то аз съм сигурен, че ще получа шанс да играя в клуба. Ръководителите искат да видят дали съм израснал като манталитет, като професионализъм," обясни Божинов пред Ринг.

"Ако показвам уважение, то това отношение ще се връща и към мен. Днес съм футболист, утре кариерата ми ще приключи. Затова трябва да създавам добри впечатления у всички," обясни Валери.

Той си призна, че е любимец на собственика на тима Томазо Джирарди. "За да постигна това, аз съм се държал коректно и съм работил за имиджа на клуба. Видя ме, че съм професионалист и затова ме харесва. Аз не искам привилегии заради това."

Божинов коментира очакванията и впечатленията си от Световното. "В началото световното не беше интересно. Имаше доста мачове, които не бяха на ниво. Гледайки Германия те ми направиха огромно впечатление. Показаха невероятна дисциплина. В това отношение са номер 1. Играят невероятен футболист. Всеки се бори и дава максимума от себе си. Техният стил не е германски. Прогнозата ми е, че на финал ще бъдат Германия и Холандия," допълни още българският национал.

Валери разкри, че няма никакви проблеми с Алисия. "Алисия е моята жена. Тя ще бъде майка на децата ми и много я обичам. Не ми е приятно да има спекулации. Ще остана винаги с нея. Тя и детето са най-важни за мен."