Изпадналият в криза отбор на Пари Сен Жермен пое глътка въздух в борбата за оцеляване във френския футболен елит, след като в среща от 30 кръг взе безкрайно ценна победа с 2:1 като гост на Ланс.

Крилото Амара Диан изведе столичани напред в резултата още във втората минута, а след това защитникът Силвен Арман с глава осигури първата победа на тима си след лоша серия от четири поредни загуби.

Ланс успя да изравни за 1:1 малко след почивката, когато централният защитник Давид Розенал от домакините отклони пряк свободен удар на плеймейкъра Оливие Монтерубио в собствената си врата. Със спечелените три точки ПСЖ излезе на 17 място и е вече точно над чертата на изпадащите. Ланс пък остава на втора позиция с 49 точки. Лидер е Лион с 65.

ПСЖ има 31 точки, с една повече от 18 Седан, който измъкна късметлийско 1:0 като гост на Нант. Вратарят на домакините Фабиен Бартез провали своите, след като допусна досадна грешка, която костваше мача.

Единственото попадение за Седан вкара капитанът им Давид Дюкуртуа в 60-ата минута, след като бившият френски национал изпусна леко центриране. Бартез игра до 71-ата минута, когато беше заменен от Тони Ортебис. На другата врата пък Стефан Тревизан спаси сигурен гол след удар на Мамаду Диало 15 минути преди края на срещата.

Тулуза и Сошо се възползваха от шанса, че Бордо няма да играе през уикенда и постигнаха минимални победи с по 1:0. Двата отбора са с по 46 точки и си разделят 3-ата позиция, която дава право на участие в квалификациите за Шампионската лига.

Сошо се наложи като гост над Троа с попадение на Ромен Пито, който получи топката между двама защитници и с нисък удар от дъгата я прати в мрежата на тима от остров Корсика. Двата отбора завършиха с по 10 души, след като Деметриус Ферейра и Филип Брюнел се сбиха и бяха отстранени от терена.

Тулуза пък надви със същия резултат стабилния отбор на Сент Етиен. Голът вкара Йохан Елмандер в 72-ата минута, като това е второ попадение за него в рамките на 4 дни. През седмицата той се разписа за Швеция при гостуването на Северна Ирландия в европейска квалификация.