Голямата звезда на сръбския мъжки тенис Новак Джокович стана обект на обиди по време на баскетболното дерби между Партизан и Цървена звезда, което беше част от 23 кръг на Адриатическата лига. „Черно-белите" спечелиха със 77:63 и нанесоха второ поражение на големия си съперник.

Ноле, който е известен като фен на „звездашите", беше нападнат словесно от „гробарите". Феновете на Партизан скандираха: „Плати си данъците, п.чко циганска". Призивът им е свързан с това, че Джокера живее в Монте Карло и не плаща налози в Сърбия.

„Наистина съм привърженик на Звезда, но не мразя Партизан. Подкрепям „черно-белите" във всички други случаи, освен в мачовете им с Цървена звезда. Когато бях дете играех тенис за Партизан", коментира Джокович.

Заедно с Новак Джокович на местата, които са близо до терена, беше другата сръбска тенис звезда Виктор Троицки. Той е изявен фен на Партизан и дори беше с фланелка на баскетболния тим на „черно-белите". Третият национал на Сърбия за Купа Дейвис Ненад Зимонич също беше в зала „Пионир", но гледаше от ложата.