Селекционерът на юношеския национален отбор до 19 г. Михаил Мадански заяви пред "Дарик радио", че ще разчита на Бранимир Костадинов и Михаил Александров с опит и самочувствие да поведат съотборниците си в контролните срещи срещу Беларус.

Двата двубоя са на 25 и 27 март от 15,30 часа. Костадинов пристигна в София с полет от Франкфурт в 14,10, а в 16 часа вече беше на тренировка със съотборниците си на терена в Правец. Нападателят на Хартс направи истински летателен маратон, но държеше да участва още в първото занимание на своите колеги.

Михаил Александров от Борусия (Дортмунд) пък е в България от петък. Третият легионер Радослав Василев от Рединг пропуска лагера заради мускулно разтежение.

В динамичното следобедно занимание, под ръководството на Михаил Мадански и Ивайло Андонов, се включи и нашумелият ляв халф на Литекс Момчил Цветанов (на малката снимка). Младокът от Плевен дели една хотелска стая с пристигналия половин час преди тренировката Бранимир Костадинов. Заниманията се подпомагаха от Павел Панов и Емил Спасов.

Своята първа тренировка на съседния терен направиха и момчетата от Беларус, които преди 10 дни си размениха по една победа с 1:0 при гостуването за два приятелски мача на Израел.

Именно евреите са първи съперник на нашите момчета в елитните квалификации в Норвегия за европейско първенство. Решителната битка е в края на април и началото на май.